съжелявам ако ви ядосвам със тези въпроси но предпочитам да попитам вместо да се правя на разбирач да попитам.....та значи някои ще ми обясни ли как най-точно и правилно да ползвам климата,не ми е ясно какво значат 2 - та режима на AUTO и светва или едната или 2-те лампички, и защо като включа на ECO и ми показва външна температура и последно ако съм на AUTO и си наглася градусите другият път пак ще работи на тези градуси?
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос относно климатроника
Collapse
X
-
Re: въпрос относно климатроника
когато светят и двете зелени диодчета до AUTO тогава задавайки само температурата климатроника се опитва да я поддържа като определя къде и колко да духа, като ако прецени че е необходимо включва и компресора на климатика.
Ако натиснеш някакъв друг бутон системата излиза от автоматичният си режим.
С натискането на ECON се изключва принудително компресора на климатика, като системата се опитва без негова помощ да поддържа зададената температура. Когато температурата на постъпващият въздух е по-ниска от тази на зададената за поддръжка е лесно, но когато постъпващата е по-висока системата не може да се справи без да е включен компресора и за да те предупреди, на дисплея се изписва външната температура като започва да мига за известен период от време.ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"
:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:
-
Аз не, че съм от разбирачите, но ще споделя поне моите наблюдения:
На AUTO при 2-те лампички мисля е на автоматик и сам си определя откъде и колко да духа при зададените градуси (поне при мен е така, аз лично го оставям по принцип известно време да поработи така и след това ако се налага си променям);
При едната само светеща лампичка си настройвал ръчно откъде и колко да духа;
На ECO мисля, че не работи компресора и вкарва външен въздух (затова и се сменя на външната температура);
Поне при мен като си наглася градусите после си ги помни и пак се включва на тях.
Може и да греша, но аз така ги виждам нещата, ако съм сбъркал нека ме поправят.
ЕДИТ:
Докато го напиша и ме изпреварилиAlfa 155 1.8 TS 8V - ex
Alfa 156 1.8
Comment
-
Първоначално публикувано от street_fighterдо тука всичко ми е ясно ,обаче днеска като пуснах на 2- пъти AUTO и струята започна да се увеличава малко по малко и така до макс- това нормално ли е и спада ли после?
То затова е и климатроник като му зададеш температура той сравнява вътре в купето с външната със зададената и освен че регулира от къде да духа и колко да включва компресора, регулира и самата струя. А зимата например ако зададеш 20 градуса и в купето постигнеш такава температура започва да духа по хладен въздух с по слаба струя. Абе малко шантава работа.
Comment
Comment